Groen en Duurzaam

Als sinds de oprichting van Experience Your Wellness op 1-7-2011, staat natuurlijke huidverzorging voor ons op de eerste plaats. In die tijd was 100% natuurlijke huidverzorging nog niet zo 'in' als dat het nu is en we hebben lang gezocht naar de juiste merken. PHB Ethical Beauty is al sinds de oprichting in ons assortiment aanwezig. Nog steeds geven we met deze zachte en huidvriendelijke producten graag een verzorgende facial. Nieuw is sinds eind 2019 in ons assortiment Éminence Organic Skin Care. Deze lijn bijzondere producten is niet alleen 100% natuurlijk, ook zijn de producten biologisch én hebben zijn een complete lijn biodynamische huidverzorgingsproducten. Wat mij, naast bovengenoemd, enorm aansprak in de producten van Éminence, is dat zij werkelijk huidverbeterend werken. Er is een breed scala aan natuurlijke peelings en exfoliators, die de huid op zachte en zéér effectieve wijze verbeteren. Er is geen downtime bij deze peelings, echter er is absoluut effect; verminderen van pigmentvlekken, fijne lijntjes en rimpels, acné en bijbehorende littekens en het tonen van een prachtige, goed gevoede en zachte huid, dus werkzame stoffen extra goed opnemen.

60% komt in jouw bloedbaan

Wist je dat tenminste 60% van wat je op jouw huid smeert, wordt opgenomen in je bloedbaan.  De producten waar we mee werken in de salon bevatten geen alcohol, geen SLS/SLeS/ALS, geen petrochemische bestandsdelen, geen formaldehyde, geen synthetische geuren/parfum, geen DEA/TAE/Phthalates, geen parabenen en geen ureum. Deze ingrediënten komen dus niet in je bloedbaan terecht wanneer je in onze salon je huid laat behandelen en/of producten van ons thuis gebruikt.

Daarnaast zijn onze producten vegan en in een aantal gevallen veganistisch. Dat betekent dat er geen dierlijke (bij)producten in de producten zitten die we in de salon gebruiken. Ook zijn onze producten natuurlijk dierproefvrij en wordt er geen palmolie gebruikt in de producten.

Duurzaam

Ook vinden we het belangrijk dat in de salon duurzaam is. Telkens verbeteren we weer iets waardoor we nog bewuster omgaan met het milieu. Zo wordt papier, plastic en restafval apart ingezameld en gerecyclede afvalzakken. Onze verlichting is LED, dus we besparen het milieu en onze portemonnee. We hergebruiken verpakkingsmateriaal voor o.a. het verzenden van onze producten. En de dozen die we verzenden zijn afgevuld met maissnippers, welke afbreekbaar zijn met water.