Wat is Sugaring?
Sugaring of sugar waxing is een eeuwenoude methode om overtollige gelaats- en lichaamsbeharing te verwijderen en is veel minder pijnlijk dan ontharen met hars. Het dateert zelfs zover terug tot het oude Egypte, er wordt gezegd dat Cleopatra het gebruikte om haar overtollige beharing te (laten) verwijderen. Het is een zachte, veilige en veel gebruikte methode om alle delen van het lichaam te ontharen, het werkt perfect voor alle huid- en haartypen. Sugar wax wordt gemaakt van suiker, water, citroensap en soms wordt honing toegevoegd. Puur natuur dus!

Wat kan ik laten ontharen met Sugaring?
Je kunt je hele lichaam laten ontharen met Sugar Wax. Bij Experience Your Wellness waxen we het hele lichaam, let op: Ladies ONLY.

Hoe lang blijven de haartjes weg?
De haartjes blijven 4-6 weken weg, afhankelijk van jouw haargroeicyclus. We adviseren je vervolgafspraken te plannen 4-5 weken na je afspraak. Kies voor gemak en sluit een membership af, waarbij je maandelijks betaald met korting voor jouw sugarbehandeling. Lees hier meer over het membership.

sugar waxing leggs

Doet het zeer?
Bij Sugaring wordt de wax tegen de haargroei in opgebracht met de hand. Daarna wordt het met de haargroeirichting mee verwijderd. De warme wax en de manier van verwijderen zorgt voor minder pijn dan bij harsen. Daarnaast is de huid iets gevoeliger wanneer je nét voor of in je maandelijkse cyclus bent. Ben je bang voor de pijn? Neem dan een half uurtje voor jouw behandeling 1-2 paracetamol in.

Hoe lang moeten de haartjes zijn?
Je kunt de haartjes al laten waxen vanaf 2 mm. De haartjes blijven langer weg, omdat ze met wortel en al worden verwijderd. Als ze al terugkomen (soms komen ze niet meer terug) zijn ze zachter en nog gemakkelijker te verwijderen. Scheer tussen de behandelingen door niet. Hierdoor worden de haartjes weer hard en dik.

Ik ben aan het menstrueren. Kan ik me laten ontharen met Sugaring?
Wanneer je menstrueert, is jouw lichaam wat meer gevoelig voor o.a. pijn. Je kunt je dus veilig laten ontharen, echter het zal wat meer gevoelig zijn. Je kunt dit opvangen door 1-2 paracetamol in te nemen ongeveer een half uurtje voor de behandeling. In verband met hygiëne voor jezelf en voor ons, draag in geval je een brazilian wilt laten doen, altijd een tampon. 

Wat niet te doen na Sugaring?
- Blijf 24 uur lang uit de directe zon of zonnebank;
- Gebruik 24 uur geen scrub op de gewaxde huid;
- 24 uur geen intiem contact in geval van intiem waxen;
- Draag 24 uur geen strakke kleding die de huid afsluit;
- Draag een katoenen slip in geval van intiem waxen;
- Gebruik 4-6 uur geen deodorant, geparfumeerde zeep of make-up.

Wanneer mag ik mij niet laten Sugar Waxen?
Wanneer de te waxen huid is verbrand in de zon of wanneer je spataderen hebt óp de huid, kun je geen gebruik maken van Sugar waxing. In alle andere gevallen ben je van harte welkom!