Wat een gekke winter hebben we dit jaar. Het is warm, de lucht is droog. Andere dagen is het koud en waait het hard. Je huid heeft een hoop te weerstaan. Verwarming aan of  kaarsen; de warme en droge lucht in beide gevallen maken de huid droog en laten hm jeuken. Vlekjes en bultjes, roze plekjes en droge velletjes. Je huid voelt ruw aan en kan in sommige gevallen zelfs breken en gaan bloeden. Wanneer is je huid nu droog en wanneer is je huid nu vocht arm? Een droge huid heeft een gebrek aan olie (vet), terwijl een vochtarme huid een gebrek heeft aan vocht

Droge huid of vochtarme huid
Er is een groot verschil tussen een droge huid (die een tekort heeft aan vet of talg) en een vochtarme huid (die een tekort aan vocht heeft). De huid maakt zelf talg aan, echter door verschillende oorzaken kan dit minder worden of stoppen. Daardoor wordt de huid droog en heb je een droge huid. Gezonde huidcellen in de levende huidlagen, behoren 10% vocht te bevatten. Is dat minder? Dan noemen we dat vochtarm of gedehydrateerd. En soms, heb je een vette huid, die ook vochtarm is. Je huid probeert zichzelf te beschermen wanneer deze uit balans is. In sommige gevallen, gaat je huid de droogheid proberen te compenseren door meer vet (lees bescherming) aan te maken. Je huid ziet er dan glimmend uit, maar na het reinigen van de huid voelt deze heel strak aan.

Herken een droge huid

 • Het heeft een tekort aan vet en daarmee elasticiteit;
 • Een droge huid is genetisch bepaald. Het zit dus in de familie;
 • Een droge huid voelt droog en strak;
 • Een droge huid tekent sneller; lijntjes en rimpels zijn sneller zichtbaar;
 • Een droge huid kan weer in balans komen door bijvoorbeeld Éminence Coconut Age Corrective Moisturiser;
 • Producten met olie zijn ook heel fijn. Denk bv aan Éminence Camellia Glow Solid Oil voor het gezicht, of een bodyscrub met hydraterende oliën, zoals de Éminence Sugar scrubs.

Herken een vochtarme huid

 • Een vochtarme huid is aan aandoening en kan je dus herstellen;
 • Een vochtarme huid kan bij iedereen voorkomen;
 • Een vochtarme huid kan zowel vet als droog aanvoelen;
 • Het wordt veroorzaakt door een vocht tekort. Zorg dat je voldoende water drinkt en vermijd alcoholische en cafeïne houdende dranken zoveel mogelijk;
 • Een vochtarme huid komt en gaat. Het is vaak afhankelijk van externe factoren. Denk hierbij aan verwarming, airco, roken, weersinvloeden, alcohol en voeding;
 • Dit huidtype heeft behoefte aan vochtinbrengende producten, zoals Éminence Kombucha Microbiome Balancing Essence of een serum zoals Moroccan Naturals Argan&Rose Geranium Serum. Een vochtinbrengende body moisturiser is bijvoorbeeld Éminence Stone Crop Body Lotion.

Herstellende winterbehandeling

In januari hebben we in de Beauty Praktijk een heerlijke behandeling die je gaat helpen je huid terug in balans te brengen. En met de juiste ‘home care’ om te ondersteunen kun je je huid zelf thuis ook in shape houden. En, bij deze behandeling hebben we een verzorgende treat voor de voeten toegevoegd!

Deze Treatment:

– Ondersteunt de natuurlijke herstelprocessen van de huid;
– Helpt de huid er stralender en gezonder uit te zien;
– Voedt de beschadigde huid intensief.

Wat je kunt verwachten van de Winter Treatment:

Deze Winter Treatment van 75 minuten, bestaat uit een dubbele cleansing, pre-exfoliatie en exfoliatie. Indien nodig uitreinigen van de huid. Vervolgens wordt serum#1 aangebracht waarover een intens voedend masker komt. Uiteraard ontbreekt de massage van gezicht, nek, schouders en décolleté niet. Met warme compressen wordt het masker verwijderd. Daarna wordt de huid getoned en zal serum#2 aangebracht worden, welke ingemasseerd wordt met een passende moisturiser. Oogserum en -creme en SPF om het geheel af te maken en we sluiten de behandeling af met de verzorging van de lippen.

Tijdens het de exfoliatie worden de onderbenen en voeten gescrubt en gemasseerd. Dan volgt een stimulerende pakking van de onderbenen en voeten met intensief voedende en herstellende lichaamsproducten.