Tips voor het najaar

De zomervakantie is (bijna) voorbij, misschien ben jij alweer aan het werk.. Of je nu bent weggeweest of niet, je kunt er niet omheen; de zon heeft jouw huid zeker een keer ‘gekust’. En een Sun Kissed Skin, zoals dat in het Engels heet, heeft vaak wat extra liefde en zorg nodig. Lees hieronder mijn tips! Je kunt veel doen om je huid met liefde te ondersteunen, om mooi en verzorgd te blijven.
En wil je persoonlijk advies? Stuur dan vrijblijvend een email naar info@experienceyourwellness.nl en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Droge huid voeden

De eerste stap om te zorgen dat je huid mooi en gezond blijft, is door te zorgen dat je in je thuis-routine met huidverzorging een goede scrub of peeling zit en, heel belangrijk, goede hydratatie. Reining eerst de huid met een cleansing oil met de hand. Deze voedt de huid direct, terwijl de olie hecht aan het ‘vuil’ op jouw huid. Masseer de olie droog in de huid. Ga vervolgens met vochtige handen nogmaals over het gezicht. Neem het gezicht af met vochtige sponsjes of een washandje. Reinig nogmaals, echter kies nu voor een milk-based cleanser. Deze voedt de huid ook en verwijdert de laatste onzuiverheden op jouw huid. Ook deze cleanser breng je altijd aan met vochtige handen en masseer je in. Neem af met vochtige sponsjes of een washandje. Je huid is nu gereed voor exfoliatie.

Kies een exfoliatie die past bij jouw huid; een milde peeling voor de gevoelige huid en een grove scrub voor de droge, vette of vochtarme huid. Weet je niet welke exfoliatie bij jouw huid past, ik geef je graag vrijblijvend advies!

Dermaplaning

Jouw huid ziet er tijdens de zomer zo prachtig uit, omdat je ook ontspannen bent en je huid goed gehydrateerd wordt met sunscreen, aftersun en andere vochtinbrengende producten zoals serums en moisturisers. Door de zon, is het bovenste laagje huid droger en daarmee ook dikker. Serums en moisturisers kunnen minder goed hun werk doen en soms lijkt het alsof je werkelijk niets gesmeerd hebt, zo droog voelt je huid aan.

Echter, wanneer je de huid middels Dermaplaning laat exfoliëren, wordt het bovenste laagje dode huidcellen verwijderd, inclusief donshaartjes, en kunnen alle producten erna veel dieper de huid binnengaan en daar verzorging en hydratatie geven. Fijne lijntjes worden zachter en de huid oogt jonger. Ja, de huid zal hierdoor ietsje lichter worden, bedenk dat je oude huid achterlaat en een frisse nieuwe huid mee naar buiten neemt, wanneer je de Praktijk verlaat!

Boek Dermaplaning vanaf €74,20

Bescherm je huid van binnenuit

Je huid aan de buitenkant hydrateren is de eerste stap, hydratatie van binnenuit is een must. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt en voed jouw lichaam met voedingsmiddelen met een hoog watergehalte, zoals komkommers, watermeloenen of perziken. Bovendien wordt gezegd dat voedingsmiddelen die rijk zijn aan bètacaroteen, zoals wortelen, mango en zoete aardappelen, de kleur van je bruine teint intensiveren en je huid een gouden gloed geven. Daarnaast beschermen ze tegen de schadelijke gevolgen van zonlicht.
Astaxantine is een carotenoïde die wordt gemaakt door plankton en algen om zich te weren tegen de schadelijke effecten van zonlicht en zuurstof. Er zijn ook studies die aanwijzen dat Astaxanthine ook goed werkt voor de huid van de mens. 6-12 mg per dag is voldoende voor goede bescherming.

Astamax 6 mg van Vitals, 60 of 120 softgels vanaf €32,95 

Boek afspraken vooruit

Die zomerglow kun je vasthouden, wanneer je je huid regelmatig een boost laat geven. Goede huidverzorging én huidverbetering hebben een routine nodig. Wat je thuis doet is het allerbelangrijkste. Jij verzorgt dagelijks je huid, in de ochtend en in de avond. Net zo als je doucht of tandpoetst, reining en verzorg je jouw gezicht, minimaal 2x per dag. Dit heeft je huid nodig om in goede conditie te blijven. Natuurlijk spelen externe factoren soms een rol in hoe goed de conditie is van je huid. Echter wanneer je teruggaat naar de basis, kun je door goede verzorging voor je lichaam ook zorgen voor een goede huid.
En minimaal maandelijks een afspraak voor een diepte reiniging, extra stimulatie van de huid door bv Microneedling of Dermaplaning zodat collageen-productie gestimuleerd wordt. Of een ontspannende massage voor gezicht of lichaam. Wanneer je straalt van binnen, komt die glow ook naar buiten. Laat ons in de Praktijk je hierbij ondersteunen.

Boek daarom de rest van het jaar vooruit en zorg dat je bijvoorbeeld ook rondom de feestdagen jouw afspraken gepland hebt.
Heb je een membership? Dan heb je altijd voorrang bij het maken van afspraken!

Tagged on: