Het is en blijft verwarrend, en toch kan ik dit goede nieuws met je delen. Want, er is door ANBOS, de branchevereniging van schoonheidsspecialisten, mede mogelijk gemaakt dat er een aantal behandelingen wel kunnen doorgaan, ook tijdens de lockdown. Deze behandelingen zijn behandelingen die vallen onder de zorgkaders van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

Met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is door ANBOS nader afgestemd welke schoonheidsbehandelingen zijn uitgezonderd van de huidige harde lockdown. Uit de nieuwsbrief van ANBOS kan ik het volgende melden:

De Wkkgz hanteert de volgende vereisten voor de schoonheidsbranche:

In de Beauty Praktijk worden alleen maar huidverbeterende behandelingen uitgevoerd, waarbij gebruik gemaakt wordt van diverse peelings, microneedling of dermaplaning. Acne-behandelingen gaan ook gewoon door.
Alleen de RF Facial wordt tijdens de lockdown niet uitgevoerd. Ook de Innerbeauty Coaching geven we niet, in plaats daarvan kun je online coaching kiezen.

Je kunt dus niet terecht (tijdens de lockdown) voor een sugar wax, massage of lashlift. Ook de Brows & Lashes behandelingen kun je niet boeken tijdens de lockdown.

Tijdens lockdown geopend