De Charcoal & Black Seed Collectie bevat professionele producten met frisse en aardse geuren. Geschikt voor iedereen die een verstopte huid wil aanpakken. Deze gezichtsbehandeling reinigt diep en vermindert verstopte poriën, om de huid te verhelderen en in balans te brengen.
We hebben voor de huid met onzuiverheden een heerlijke behandeling gemaakt met deze prachtige producten.
Charcoal, ofwel houtskool, staat bekend om zijn ontgiftende eigenschappen (norit) en balans terug te brengen. In deze producten wordt gebruik gemaakt van zowel binchotan (houtskool met een extreme hoog koolstofpercentage) als actieve houtskool. Deze kool is bereid via een thermisch proces waarbij gassen en onzuiverheden uit de kool verwijderd zijn. Waarom is dat goed voor je huid? Allereerst: het absorbeert overtollige olie van de huid en reinigt de poriën diep. Daarnaast onttrekt het onzuiverheden aan de huid en is dus ideaal voor iedereen met een onzuivere huid. En ten derde  helpt het eventuele wondjes aan de huid sneller te herstellen.

Als je dus last hebt van verstopte poriën, onzuiverheden of acne, dan helpen de thuisproducten van de Charcoal & Black Seed oil jouw huid te reinigen, ontsmetten en herstellen. Het Masker, zie onderaan de pagina, met klei, black seed en charcoal, reinigt intens! Onzuiverheden worden uit de huid gezogen en de klei neemt overtollig talg mee.

Na de reiniging, breng je 2-3 druppels van de Charcoal & Black Seed Oil aan. De huid wordt intens gevoed, verzorgd en Black Seed Oil voorkomt een verdere uitbraak van ontstekingen.

In de praktijk gebruiken we deze producten ook, bij voorkeur bij een acne behandeling. Wat zijn de voordelen van deze behandeling: Ontstopt de poriën door onzuiverheden naar het oppervlak te trekken, balanceert de huid door overtollige olie en talg te absorberen en helpt de verschijning van donker gepigmenteerde vlekken en onzuiverheden veroorzaakt door verstopping te verminderen. Om een verhelderde, gezonde huid te bevorderen.

Black seed (nigella sativa ofwel zwarte komijn zaad) bevat enorm veel anti-oxidanten en werkt daarmee anti ageing. Daarnaast helpt het om de huid te herstellen en kan het gebruikt worden voor de meest gevoelige huid. Ook werkt het ontstekingsremmend voor bijvoorbeeld acne.

In onze webshop vind je deze producten, die je voor thuisgebruik bij een onrustige, verstopte huid kunt gebruiken.

Charcoal & Black Seed Clay Masque

Charcoal & Black Seed Oil